RMT (Regionale Motorrijvaardigheids Training)

RMT-cursussen worden exclusief door KNMV gediplomeerde motorrij-instructeurs gegeven. Deze cursus kan in de eigen vertrouwde omgeving gevolgd worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel verkeersongelukken zich relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg, met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, speelt daarbij een belangrijke rol. Juist als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Er blijkt een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, een meer praktijkgerichte training te kunnen volgen.

De cursus duurt 4,5 uur. Aanvang 09.00. Je volgt deze praktijkcursus samen met minimaal twee en maximaal drie andere deelnemers. Afsluiting 13.30

Het eerste deel van het programma staat in het teken van voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor balans tussen motor en bestuurder en voor kijktechniek. Aan de orde komen oa. remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte. Ook het rijden over een obstakel en bermvlucht wordt behandeld. Na 2 uur houden we een korte pauze. 11.30 starten we met het deel op de openbare weg. Kijktechniek, stuurtechniek en met name de meest ideale positie worden onder de loep genomen. Het thema zien en gezien worden, risicoperceptie en het rijden van bewuste (bocht)lijnen zullen de rode draad vormen. Tevens zullen het keren, parkeren en hellingproef op een helling gedemonstreerd en geoefend worden. Rond 13.30 sluiten we de training af.

Diverse verzekeringsmaatschappijen verlenen bij het bezit van het RMT-certificaat een korting van 10 procent van 2 of meer jaren.

Je kunt je aanmelden via de contactpagina. Geef hierbij de gewenste datum of periode op.

 

Ervaring van een deelnemer:

“Graag laat ik je nog weten dat Bas en ondergetekende veel profijt hebben gehad van de RMT.
Dit werkte goed uit tijdens onze 14 daagse motortoer langs de Franse westkust naar Santiago de Compostella in Noord Spanje.
Het bochtenwerk hadden we beiden beter in de vingers. En voor mij is de hellingproef geen angstige exercitie meer.

We hebben de dag beiden als zeer effectief ervaren. Je praktische aanwijzingen waren welkom.
Voor mij was het oefenen in bochtenwerk en hellingproef meer dan welkom!
De opbouw van in de ochtend oefenen en ’s middags gericht toepassen in een toertocht is wat ons betreft effectief. En het fijne is dat je ook eigen aandachtspunten kunt inbrengen.
Zo wordt het toch een training op maat.

Een jaarlijkse opfris bij jou met een RMT is een aanrader. En niet als laatste: je tip over het communicatiesysteem (Sena) is een gouden greep gebleken. We hebben er zoveel profijt van gehad tijdens genoemde toertocht.

Al met al, dank!!”

 

Schrijf je in voor een vrijblijvende proefles

Motorrijden wat voor jou? Ervaar het met een proefles voor € 75 euro!

  Naam*
  Woonplaats*
  Email*
  Telefoon
   

  * = verplicht veld

  Meer informatie

  Rijvaardigheid & Bochten Training en Meerdaagse Bochtentoers


  Verbeter je bochtentechniek.
  Lees meer »